Semanatoare manuala de legume de la 1 la 12 randuri

Dacă ați achiziționat recent semănătoarea noastră de legume cu mai multe rânduri sau dacă încă ezitați să faceți pasul, este posibil să aveți câteva întrebări despre cum să o utilizați corect.

img

Asamblare

Semanatoarea manuala pentru gradinarit se livrează complet asamblată, cu excepția mânerului, care este format din 2 părți. Odată asamblat mânerul, îl poți fixa la diferite înălțimi (5 setări posibile) în funcție de mărimea ta pentru a avea un confort optim de lucru.

Reglarea distantei dintre randuri

În funcție de recolta de semănat și de lățimea de lucru, puteți regla distanța între rânduri. Poziționați-vă în spatele burghiului pentru a putea accesa coborârile. Șorțul este echipat cu găuri alungite care vă vor permite să reglați distanța dintre picături. Va trebui să folosiți o cheie pentru țevi pentru a slăbi, apoi strângeți burlanul în locul dorit.

Reglarea distantei dintre randuri

Forajul

Acest pas este cel mai important deoarece acest semănat este cel care determină calitatea semănării cu această semănătoare manuală pentru grădinărit! Semănătoarea de legume funcționează cu un sistem de bandă prezent între buncăr și coborâri. Această riglă este cea care permite trecerea semințelor care urmează să fie semănate. Prin urmare, trebuie să fie găurit cu precizie în funcție de dimensiunea semințelor tale! Rigla se livrează negăurită, dar pre-marcată. Prin urmare, sunteți sigur că găuriți în locul potrivit și că veți avea alinierea potrivită pentru coborârea seminței. Dacă doriți să utilizați semănătoarea pe diferite culturi, va trebui să vă echipați cu câteva rigle în avans. Luați-vă sacul de semințe pentru a cunoaște calibrul și un burghiu cu 1 mm mai mare decât calibrul seminței (dacă sămânța dvs. este de calibrul 2,6 mm va trebui să găuriți la 3,6 mm). Găuriți rigla în locurile în care sunt prezente amprentele. Dacă nu doriți să semănați în 12 rânduri, doar nu găuriți toate găurile. De exemplu, găuriți fiecare altă gaură dacă doriți să semănați în 6 rânduri. După ce ați făcut toate găurile, verificați dacă semințele trec prin riglă.


Tesirea

Pentru o mai bună distribuție a semințelor în burlane, trebuie să faceți o teșitură pe fiecare gaură pe care tocmai ați făcut-o . Luați un burghiu cu 6 mm mai mare decât gaura și faceți un mic început pe fiecare dintre ele (preferați o viteză foarte mică pentru a nu îndepărta prea mult material). Acest teșit ar trebui să aibă aproximativ 1,5 mm adâncime.

Pregatirea semanatului

Glisați banda în carcasa sa pe partea laterală a semănătorului (șanfren în sus) până când auziți un sunet de blocare „CLICK”. Puteți trece de la o poziție „deschisă” la „închisă” trăgând zăvorul de dedesubt.

Reglarea adancimii

Este necesar să ajustați adâncimea de semănat în funcție de culturile dvs. Eliberați căruciorul comprimându-l folosind cele două mânere, apoi eliberând declanșatoarele de pe partea stângă și dreaptă a mașinii. Puteți face apoi ajustările prin rotirea cadranelor.

Ajustare densitate

Blocați semănatul și umpleți întregul buncăr cu semințe cel puțin până la înălțimea axei motoare. Veți folosi cele 2 pinioane din partea stângă pentru reglarea densității (densitate mică pentru pinionul mic și densitate mare pentru pinionul mare).

Inceputul semanarii

Reveniți glisorul în poziția „deschis” și începeți să împingeți semănătoarea cu viteză moderată (1 până la 3 km/h) pentru a lăsa timp semințelor să coboare. Nu uitați să închideți însămânțarea când ajungeți la capătul rândului pentru a evita vărsarea inutilă a semințelor când vă întoarceți.